Amstelkwartier

Voor de gemeente Amsterdam maakte KikvorsFilm een serie van drie korte filmpjes over de nieuwe stadswijk het Amstelkwartier.

Plaat en Speler - LukasArt

LukasArt zocht crowdfunding voor zijn leuke kunstproject 'Plaat en Speler' via de website van VoorDeKunst. KikvorsFilm maakte deze promo.

Biodentify

Met een nieuw ontwikkelde technologie kan Biodentify aan de hand van DNA uit bodemmonsters bepalen of er in de diepe ondergrond olie of gas te vinden is. Deze promotiefilm laat zien hoe dat werkt.

Theater Pavlov

Voor de voorstelling 'A Change Is Gonna Come' van Theater Pavlov maakte KikvorsFilm deze promotiefilm. Een muzikaal verhaal over Sam Cooke, burgerrechten en hoop.

Oxfam - Investigative Journalism

Met het collectief 'de Connectors' maakte KikvorsFilm een korte film over de rol van onderzoeksjournalistiek die misstanden wereldwijd aan de kaak stelt. Met de opkomst van digitale media wordt gezocht naar nieuwe mogelijkheden.

AfriLabs

Voor AfriLabs organiseerde de Connectors een 'co-creation' dag waarin Afrikaanse it-bedrijven in verschillende landen elkaar hielpen hun vraagstukken op te lossen. KikvorsFilm maakte dit videoverslag.

InSight in nanotechnology

Het InSight-project ontwikkelde nieuwe technologie om de productie van nano-deeltjes en nano-materiaal real time te monitoren. Deze animatie van KikvorsFilm bleek ideaal om die microscopisch kleine processen voor een groot publiek inzichtelijk te maken.

TNO PowerMatcher

De beschikbaarheid van groene stroom hangt af van externe factoren zoals de zon en de wind. PowerMatcher van TNO stemt de vraag af op het variabele aanbod van duurzame energie. KikvorsFilm maakte deze animatie die bondig uitlegt hoe dat werkt.