Voor Partos, de branchevereniging voor ontwikkelingssamenwerking, maakte ik diverse videos. Omdat fysieke bijeenkomsten door Covid-19 niet mogelijk waren, zijn de interviews gefilmd via Zoom en gecombineerd met footage die deelnemers zelf aanleverden.

Zo maakte ik een videoverslag van de online Food Hackathon die Partos organiseerde tijdens de Corona-lockdown. Veel NGO's proberen ieder op hun eigen wijze de wereldwijde voedselvoorziening te verbeteren, maar werken binnen regio's vaak langs elkaar heen. Tijdens deze Food-Hackathon werd aan de hand van een casus in Uganda gekeken hoe hulp van NGO's beter op elkaar kan worden afgestemd. De visuals in deze video zijn getekend door Edwin Stoop.


En in de zomer van 2020 ging Partos op zoek naar de 'Most Inspiring Digital Innovation’ (MIDI). Veelbelovende digitale ontwikkelingsprojecten vanuit de hele wereld werden op deze manier in contact gebracht met Nederlandse NGO’s en kregen support om zich verder te ontwikkelen. In opdracht van Partos maakte ik 30 MIDI-pitch-video’s waarin de geselecteerde kandidaten hun project presenteren. Interviews met sprekers in o.a. Pakistan, Rwanda, Bangladesh en Guatamala verliepen via Zoom, aangevuld met beeldmateriaal dat de deelnemers zelf aanleverden.


Juni - Oktober 2020Videos
Food Hackathon
MIDI - Kijenzi
MIDI - Smart White Cane